Shtyp

Shfaqet ne Torino filmi "Nentori i Dyte"

Të Premten 23 Nëntor u shfaq në Torino filmi shqiptar “Nëntori i Dytë”. Shfaqja u parapri nga një takim me prof. Guido Franzinetin, historian, pedagog i Universitetit të Piemontit dhe gazetarin Benko Gjata, kushtuar kontekstit historik të shpalljes së pavarësisë. Takimi u ndoq nga spektatorë të shumtë, shqiptarë dhe italjanë, të interesuar të njiheshin nga afër me historinë e shpalljes së pavarësisë dhe ngjarjet që çuan në lindjen e shtetit shqiptar.

Shtyp

Vizite ne Torino e Zv. Kryeministrit Haxhinasto (2)

Zv. Kryeministri dhe Ministri i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjitikës Z. Edmond Haxhinasto zhvilloi te Hënën 8 Tetor 2012, një vizitë në Torino me ftesë të Confindustria-s Italiane.

Gjatë qëndrimit të tij në Torino, Ministri Haxhinasto u takua fillimisht me z. Giovanni Sala,  President i Sipërmarrjeve të Mëdha dhe të Vogla të Rajonit të Lombardisë, si edhe me grupin e sipërmarrësve italianë që e shoqëronin. Ministri theksoi se ekonomia shqiptare arriti të përballonte efektet negative të krizës ekonomike botërore dhe i ftoi sipërmarrësit italianë të investojnë në sektorë të ndryshëm të saj, si ai i energjisë, industrisë minerare, turizmit, bujqësisë, etj. Nga ana e tij, z. Sala shprehu vullnetin e për një angazhim konkret në Shqipëri të institucionit që ai përfaqëson.

Shtyp

I Balcani a Tavola a Milano (2)

Il tema "Nutrire il Pianeta, Energia per la Vita" è stato l’ospite d’onore della rassegna annuale che per la prima volta, sabato 5 maggio 2012, ha riunito in piazza del Duomo a Milano attorno allo stesso tavolo migliaia di cittadini. All’ombra della Madonnina si è tenuto l’appuntamento simbolo della settimana: la Tavola Planetaria. Seduti uno accanto all’altro, lungo una tavolata di 200 metri, i milanesi hanno potuto assaporare gratuitamente i piatti tipici che 12 comunità straniere, tra cui quella albanese, hanno preparato per l’occasione, in rappresentanza delle oltre 150 nazionalità presenti a Milano.

Shtyp

SGUARDI SULL'ALBANIA (2)

L’Albania, questa terra antica, affascinante e poco conosciuta dell’Europa mediterranea è stata al centro dell’incontro con i giornalisti Rosita Ferrato e Sergio Miravalle che si è tenuto venerdì 30 marzo 2012 alla Biblioteca Civica Italo Calvino a Torino. Il Paese delle Aquile si è svelato al pubblico così come l’hanno visto i due reporter torinesi, che hanno visitato l’Albania in epoche diverse cogliendo nei loro scatti fotografici e appunti di viaggio le atmosfere e i tratti caratteristici principali di una realtà ancor’oggi tutta da scoprire.

Shtyp

Festa di raccolta firme per la campagna L'Italia sono anch'io (2)

La Campagna “L’Italia sono anch’io” raccoglie le firme in piazza!

TORINO - Piazza Carignano sabato 18 febbraio 2012 dalle ore 14:00 alle ore 18:00

A Torino, per l’occasione, oltre al banchetto di raccolta firme sarà organizzata una grande festa con musica, artisti e numerose testimonianze di tutti coloro che non hanno ancora ottenuto il riconoscimento di pari diritti e pari opportunità.

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta