Shtyp

Konferenca "Emigracioni Shqiptar ne Itali"

Qendra e Kulturës Shqiptare, ne bashkepunim me disa organizata te tjera te territorit, organizoi në 11 Prill 2008 një konferencë kushtuar emigracionit Shqiptar në Itali me shkrimtarin dhe sociologun Rando Devole. Në konferencën që u zhvillua në Museo Diffuso della Resistenza në Torino, nën drejtimin e gazetarit Benko Gjata, morën pjesë gjithashtu edhe Giuseppe Castronovo, Kryetar i Këshillit Bashkiak të Torinos, Ilda Curti, Asesore e Integrimit në Bashkinë e Torinos, Vincenzo Cucci, Kryetar i Shoqatës së Arbëreshëve të Chierit dhe të ftuar të tjerë.

Shtyp

Integrazione al femminile - le donne albanesi raccontano il loro percorso (2)

Un pubblico attento alle tematiche dell’integrazione ha partecipato il 2 marzo 2007 alla serata-evento in occasione della Festa della Donna organizzata presso la Sala Eventi del Centro Interculturale delle Donne “Almamater” di Torino. All’incontro hanno preso parte, tra gli altri l’assessore all’integrazione della città di Torino Ilda Curti, la Presidente di Almamater Ana Cicako a la soprano albanese Tatjana Kora.

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta