Shtyp

Antonio Caiazza prezanton "In Alto Mare"

Sabato 27 giugno 2009 presso la biblioteca civica “Italo Calvino” di Torino si è svolto l’incontro con lo scrittore e giornalista Antonio Caiazza, autore di “In Alto Mare”, un libro dedicato al paese delle aquile. L’incontro con l’autore è stato arricchito dal omaggio musicale offerto dalle artiste Diana Subashi (violino) e Lindita Kopliku (piano).

Shtyp

Anilda Ibrahimi paraqet "Rosso come una sposa"

“Shqiptarët janë tashmë një nga bashkësitë e huaja më të integruara në Itali. Ata i japin shoqërisë Italjane të paktën po aq sa marrin prej saj, ndaj nuk duhen konsideruar as më shumë e as më pak se qytetarë me të drejta të plota. Në këtë kontekst duhet konsideruar edhe letërsia ime. Ajo është vlerësuar nga shtëpia botuese Einaudi e më pas nga lexuesit dhe nga kritika, jo sepse është realizuar nga një shkrimtare e huaj, në këtë rast me origjinë Shqiptare, por pasi përmban vlera në vetvete, të pavarura nga kombësia e autores së saj.” Kështu u shpreh shkrimtarja Shqiptare Anilda Ibrahimi gjatë takimit me publikun torinez që u zhvillua ditën e Enjte, datë 2 prill 2009, në Torino, në mjediset e bibliotekës Italo Calvino. Ndërhyrjet e saj u mirëpritën dhe u duartrokitën gjatë nga publiku i shumtë i pranishëm në sallë.

Shtyp

Visar Zhiti a Torino (2)

Il 24 settembre 2008, alla biblioteca civica "Italo Calvino" di Torino è stato organizzato, in collaborazione con il Sistema Bibliotecario Urbano di Torino, l’incontro con il poeta e scrittore albanese Visar Zhiti. Incarcerato durante la dittatura comunista in Albania, Zhiti oggi, notissimo nel suo Paese per l'intera opera poetica, assurge a simbolo della persecuzione e da ruolo primario nella letteratura contemporanea albanese.

Shtyp

Ylljet Alicka ne Torino

Bashkësia shqiptare e Torinos i rezervoi një pritje të ngrohtë mbrëmjen e 9 Qershorit 2007 shkrimtarit dhe skenaristit të suksesshëm Ylljet Alicka, me rastin e prezantimit, në Centro Interculturale di Torino, të librit të tij “I Compagni di Pietra”, botim në gjuhën italjane i përmbledhjes me tregime “Parrullat”. “I Compagni di Pietra” përmbledh trembëdhjetë nga tregimet më të mira të autorit, ndër të cilët edhe “Gli Slogan” dhe “Storia di Provincia”, tregime që kanë frymëzuar skenaret e dy filmave të sukseshëm.

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta