Shtyp

"Njezet vjet te emigracionit shqiptar ne Itali" Konference ne Milano

Në 3 Dhjetor 2010, në Universitetin Katolik “Sacro Cuore” në Milano u zhvillua konferenca “Njëzet vjet të emigracionit shqiptar në Itali”. Konferenca u organizua nga Qëndra e Kulturës Shqiptare në bashkëpunim me Konsullatën e Shqipërisë në Milano dhe organizatat italjane Acli dhe Ipsia. Në takim morën pjesë mbi 15 relatorë, ndër të cilët edhe Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë znj. Jozefina Topalli.  Në fund të konferencës, të pranishmit morën pjesë në inaugurimin e ekspozitës fotografike kushtuar veprës së fotografit të famshëm Marubi, pionier i artit fotografik në Shqipëri dhe Europë.

Konferenca u propozua në kuadër të veprimtarisë “L'ALBANIA, ULTIMO SEGRETO D'EUROPA: IL PAESE DELLE AQUILE ALL’ALBA DI UNA NUOVA EPOCA” që u zhvillua në Milano në datat 27 Nëntor - 3 Dhjetor 2010.

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta