Artikujt

Shtyp

Shfaqet ne Torino filmi "Nentori i Dyte"

Të Premten 23 Nëntor u shfaq në Torino filmi shqiptar “Nëntori i Dytë”. Shfaqja u parapri nga një takim me prof. Guido Franzinetin, historian, pedagog i Universitetit të Piemontit dhe gazetarin Benko Gjata, kushtuar kontekstit historik të shpalljes së pavarësisë. Takimi u ndoq nga spektatorë të shumtë, shqiptarë dhe italjanë, të interesuar të njiheshin nga afër me historinë e shpalljes së pavarësisë dhe ngjarjet që çuan në lindjen e shtetit shqiptar.

Shtyp

Filmi "Amnistia" shfaqet ne Milano

31 Tetor 2011 filmi i suksesshëm i regjizorit Bujar Alimani, “Amnistia”, u prezantua për herë të parë përballë publikut të Milanos. Në takimin e drejtuar nga gazetari Benko Gjata morën pjesë autori Alimani, përfaqësuesja e Qëndrës së Kulturës Shqiptare në Lombardi Vasenka Rangu, etj. Pjesëmarrës në shumë festivale të rëndësishme kinematografike në mbarë botën, “Amnistia” është vlerësuar me cmime ndërkombëtare në Festivalin e Berlinit dhe në atë të Lecces. Filmi është përzgjedhur gjithashtu të përfaqësojë kinematografinë shqiptare në konkurimin për çmimin Oscar në kategorinë e filmit të huaj.   

Shtyp

RASSEGNA DEL CINEMA ALBANESE (2)

Dal 9 al 11 ottobre 2012, Milano rende omaggio alla cinematografia albanese attraverso la "RASSEGNA DEL CINEMA ALBANESE", proposta dal Centro di Cultura Albanese in collaborazione con il Comune di Milano. Il cinema del paese delle aquile sarà rappresentato dalle opere “Vdekja e Kalit” (“La morte del Cavallo”), di Saimir Kumbaro, “Parrullat” (“Slogans”), di Gjergj Xhuvani, “Perralle nga e kaluara” (“Favola dal Passato”) & “Gjoleka djali i Abazit” (“Gjoleka figlio di Abaz”) di Dhimiter Anagnosti, tutte presentate in lingua originale, con sottotitoli in italiano. La rassegna prevede anche la presentazione in anteprima a Milano del film documentario “La Montagna si Nietzhe – In viaggio con Gianni Vattimo”, del regista torinese di origini albanesi Erion Kadilli.

Shtyp

Filmi "Amnistia" shfaqet ne Torino

“Amnistia”, filmi i suksesshëm i regjizorit Bujar Alimani u prezantua për herë të parë përballë publikut torinez në 29 Tetor 2011. Në takimin e drejtuar nga gazetari Benko Gjata morën pjesë vetë autori Alimani, dokumentaristi Roland Sejko, si edhe kritikët e artit kinematografik Paola Assom dhe Vittorio Sclaverani. Pjesëmarrës në shumë festivale të rëndësishme kinematografike në mbarë botën, “Amnistia” është vlerësuar me cmime ndërkombëtare në Festivalin e Berlinit dhe në atë të Lecces. Filmi është përzgjedhur gjithashtu të përfaqësojë kinematografinë shqiptare në konkurimin për çmimin Oscar në kategorinë e filmit të huaj.   

Shtyp

Sono stato dio in bosnia - vita di un mercenario (2)

Il documentario ripercorre la vita di Roberto Delle Fave detto "red devil", famigerato mercenario delle guerre balcaniche in Bosnia e Croazia tra il 1992 e il 1995, attraverso il racconto in prima persona e il contributo di materiale d'archivio. Il film non vuole essere una semplice denuncia dei crimini di guerra, ma la testimonianza della parabola esistenziale di un uomo spinto dall'emarginazione sociale e lavorativa in un gorgo di violenza e morte.

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta