Artikujt

Shtyp

Fondi i Librave Shqip

Një nga projektet kryesore të Qëndrës së Kulturës Shqiptare është ai i krijimit të fondeve të librave shqip pranë bibliotekave të qyteteve italjane ku banojnë bashkësi të mëdha qytetarësh shqiptarë. Projekti synon t’ju ofrojë bashkëatdhetarëve që jetojnë dhe punojnë në Itali një mundësi më shumë për të mbajtur gjallë lidhjen me letërsinë dhe gjuhën e shkruar të vendit të tyre të origjinës. Në qytetet ku është realizuar, projekti ka ndihmuar gjithashtu edhe fëmijët e emigrantëve, që kanë lindur apo janë rritur në Itali, të njihen nga afër me letërsinë tonë dhe me shqipen e shkruar, përmes leximit të veprave të autorëve më të mirë shqiptarë të të gjitha kohërave.

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta