• La ministra all'Integrazione Cecile Kyenge in visita allo Stand Albania presso il Salone del Libro di Torino
 • Con il Primo Ministro Rama e il Sindaco Fassino al Salone Internazionale del Libro di Torino
 • La virtuosa del violino Suela Mullaj & il mastro Massimo Palumbo in concerto
 • Incontro presso lo Stand Albania al Salone Internazionale del Libro di Torino
 • Il Primo Ministro albanese Edi Rama con i giovani del Centro di Cultura Albanese
 • Conferenza al Circolo dei Lettori di Torino
 • Con gli artisti Adrian Paci e Anilda Ibrahimi
 • 2008: Manifestazione per l'indipendenza del Kosovo in Piazza Castello a Torino
 • Concerto di Natale con il Coro Prenk Jakova
 • Celebrazione della Festa Nazionale dell'Albania al Conservatorio Giuseppe Verdi di Torino
 • Serata albanese con reading a musica dal vivo
 • Il grande talento albanese del pianoforte Elda Laro in concerto a Torino
 • Il Pianista e Compositore Red Radoja in Concerto a Torino
 • La violinista Suela Mullaj in concerto a Torino
 • Il Primo Ministro albanese Edi Rama in visita presso lo Stand Albania al Salone Internazionale del Libro di Torino
 • Serata culturale dedicata all'Albania al Circolo dei Lettori di Torino
 • La scrittrice Ornela Vorpsi alla manifestazione Portici di Carta

Shqiperia ne Panairin e Librit

REGISTRATI ORA

NOME 
COGNOME 
INDIRIZZO 
CAP 
PROVINCIA 
CITTA' 
TELEFONO 
EMAIL 
    
Shtyp

I DURAZZO: da schiavi a dogi della Repubblica di Genova

Sabato 14 dicembre 2013 presso la Sacrestia artistica di S. Maria del Carmine, a Milano, la scrittrice Angela Valenti Durazzo ha presentato il suo nuovo libro “I DURAZZO - da schiavi a dogi della Repubblica di Genova”. Con l’autrice sono intervenuti anche il giornalista Benko Gjata, corrispondente accreditato A.T.A. in Italia e Vasenka Rangu, direttrice del Centro di Cultura Albanese a Milano. Ai partecipanti ha rivolto un saluto anche l'ambasciatore Mario Bova, presidente dell'Associazione Occhio Blu e della Rete delle Associazioni OLTRE IL PONTE. 

Shtyp

Vota e 23 Qershorit

Zgjedhjet e përgjithshme parlamentare të 23 Qershorit 2013 janë padyshim një prej momenteve më të rëndësishme të jetës demokratike të vendit. Ato përbëjnë gjithashtu edhe një etapë të rrugëtimit të Shqipërisë drejt integrimit të plotë në familjen e demokracive perëndimore. Në këtë kontekst, Qendra e Kulturës Shqiptare ka vendosur të japë kontributin e saj duke mbështetur projektin akademik “Votuesi Virtual”, një nismë e propozuar nga Dr. Klejd Këllici, pedagog në Departamentin e Shkencave Politike, në Universitetin Europjan të Tiranës dhe As. Prof. Ioannis Andreadis i Departamentit të Shkencave Politike në Universitetin Aristoteli të Selanikut.

Shtyp

Shqiperia ne Panairin Nderkombetar te Librit ne Torino

Shqipëria, letërsia dhe kultura e saj u paraqitën në datat 16-20 Maj 2013Panairin Ndërkombëtar të Librit, që u zhvillua në Torino të Italisë. Vendi ynë mori pjesë për herë të parë në këtë ngjarje të rëndësishme kulturore, me një stendë të tijën ku u paraqitën veprat e autorëve më të njohur shqiptarë të botuar në gjuhën italjane, si edhe një përzgjedhje titujsh në gjuhën shqipe. Pjesëmarrja e Shqipërisë u mundësua nga Qendra e Kulturës Shqiptare, me patronazhin e Ambasadës së Shqipërisë në Itali. 

Shtyp

Ditet e Kultures Shqiptare ne Torino

Qendra e Kulturës Shqiptare, në bashkëpunim me Ambasadën e Shqipërisë në Itali dhe Bashkinë e Torinos organizuan nga data 4 deri ne 6 Prill një seri veprimtarish kushtuar kulturës, artit dhe trashëgimisë së vendit tonë, me rastin e mbylljes së ekspozitës “Thesaret e Trashëgimisë Kulturore Shqiptare”, që u zhvillua në Torino nga 24 Janari7 Prill 2013

Info & Kontakte

QENDRA E KULTURES SHQIPTARE

Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

Harta